Dierenartsenpraktijk Bas Steltenpool

Team

Bas Steltenpool

Dierenarts Bas Steltenpool houdt zich al van jongs af aan bezig met paarden. Hij heeft ervaring met alle mogelijkheden van paardensport en grote affiniteit met deze edele dieren. Naast zijn studie aan de Universiteit van Utrecht heeft hij zich verder bekwaamd in de paardengeneeskunde aan de Universiteit van California, Davis, USA. Dit werd gevolgd door een periode van 3 jaar in Wiltshire, Engeland. Daarna heeft hij gedurende 15 jaar in een gemengde praktijk in Flevoland alle paarden en pony visites voor zijn rekening genomen. Zijn ruime ervaring staat er voor garant dat met een persoonlijke benadering uw paard, pony of ezel de optimale zorg krijgt.

Daarnaast heeft hij ruim 20 jaar ervaring in advisering en behandeling van landbouwhuisdieren.  Zodoende is de praktijk het aanspreekpunt voor veel rundvee- (zowel melk- als vleesvee) en schapenhouders, waarbij we samenwerken op het gebied van diergezondheid en bedrijfsbegeleiding op maat bieden.

Ook bestaat een deel van de werkzaamheden uit veterinaire advisering buiten de praktijk. Gelet op de brede veterinaire ervaring, aangevuld met bestuurlijke en organisatorische expertise en een groot netwerk werd al regelmatig een beroep gedaan op zijn kennis bij het adviseren omtrent complexe veterinaire problemen. Van explosieven speurhonden in het buitenland, transporthygiëne bij grensoverschrijdingen tot grote grazers en de daarmee samenhangende problematiek in Nederlandse natuurgebieden. Hierdoor wordt zijn advies gevraagd bij vraagstukken van onder andere defensie, maar ook Staatsbosbeheer en het Natuurpark in Lelystad.

Adriaan van den Eijnden

Adriaan is afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en sinds Januari 2018 werkzaam bij ons. Binnen de praktijk is Adriaan werkzaam in de grote en kleine herkauwers en daarnaast ook paarden.

Naast het behandelen van eerdergenoemde soorten, heeft hij een grote voorliefde voor vogels. Alles met veren boeit hem, waarbij de roofvogels een heel bijzondere plek in nemen.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zich naast zijn reguliere werkzaamheden toelegt op de vogelgeneeskunde, waardoor we als praktijk in staat zijn om u veterinaire zorg en advies op maat voor deze dieren te kunnen leveren. Zoals bij al onze werkzaamheden staan service en het meedenken met de cliënt hierbij centraal.

Anita LaanDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is anita.jpg

Afgestudeerd in de landbouwhuisdieren, heeft Anita inmiddels ruim 20 jaar ervaring opgedaan in de koeien en paardengeneeskunde. Haar speciale interesse gaat uit naar kleine herkauwers, waarbij ze zelf ook een aantal blauwe texelaars houdt.